Seară duhovnicească în biserica din Nermiș, județul Arad

Un articol de: Ziarul Lumina - 08 Feb 2018

La inițiativa părintelui Nicolae Ciocan de la Parohia Archiș cu Filia Nermiș, preoții Cercului pastoral-misionar nr. 2 Beliu, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, de părintele Ioan Huțiu de la Parohia Beliu, s-au întrunit în Biserica Sfintei Cuvioase Parascheva din Nermiș.

 Întrunirea a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, la care a luat parte și părintele Adrian Zaha, protopop de Ineu. Pe lângă preoții mai sus menționați, din sobor au mai făcut parte: părintele Ioan Cucu Pelea, Parohia Hășmaș; părintele Ioan Vatrici, Parohia Răpsig; părintele Petru Ardelean; Parohia Chișlaca; părintele Cosmin Iercoșan, Parohia Șiad; părintele Radu-Petrică Belle, Parohia Bochia; părintele Marius Trînc, Parohia Groșeni; părintele Ionel Morar, Parohia Seliște; părintele Sorin Streulea, Parohia Ciuntești; părintele Răzvan Trip, Parohia Bocsig-Gară; părintele Florin Culda, Parohia „Vasile Goldiș”; părintele Radu Sas, Parohia Agrișu-Mic, și părintele Teofil Trînc de la Parohia Susag. La această slujbă, biserica a fost neîncăpătoare, datorită enoriașilor și credincioșilor din parohiile învecinate.

 La finalul slujbei, părintele Petru Ardelean a ținut un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre importanța pocăinței, precum și despre Postul Sfintelor Paști. Întrucât Sfântul Sinod a declarat anul 2018  „Anul omagial al unității de credință și neam” și „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918” în Patriarhia Română, întrunirea a cuprins și un referat cu tema „Unitatea Bisericii în fața persecuțiilor”.

 La sfârșitul întrunirii, părintele paroh Nicolae Ciocan a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru purtarea de grijă, preoților și tuturor credincioșilor prezenți. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească oferită de enoriașii parohiei. (Pr. Sorin Streulea)