Seară duhovnicească în Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din Sânnicolau Mare
Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din Sânnicolau Mare a organizat joi, 12 iulie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, o seară duhovnicească, la care au participat credincioși ai parohiei, dar și preoți și credincioși din parohiile învecinate. La acest eveniment au fost invitaţi monahul Dosoftei, egumenul Chiliei „Sfântul Artemie”, aparţinătoare Schitului Românesc „Lacu” din Muntele Athos, şi părintele Ioan din Parohia Costâna, Protopopiatul Suceava.
Monahul Dosoftei a prezentat preoţilor, maicii stareţe de la Mănăstirea Morisena, monahiilor şi celor peste 200 de credincioşi prezenţi istoria Sfântului Munte şi viaţa monastică din Peninsula Athonită.
„Sfântul Munte Athos este cunoscut în lumea ortodoxă ca și Grădina Maicii Domnului. Istoria sa este plină de minuni, ce au avut loc aici pentru întărirea credinței și a arătării slavei lui Dumnezeu pentru poporul dreptslăvitor. În acest sens, și ziua de 12 iulie este închinată cinstirii Sfintei Icoane «Prodromița», singura icoană românească, nefăcută de mână omenească, făcătoare de minuni, unde mulți credincioși români, cu evlavie, au primit vindecare de la Maica Domnului. Totodată, și Sfântul Paisie Aghioritul, prăznuit astăzi, este un sfânt iubit de credincioșii români. Prin cuvintele de folos ce ne-au rămas de la el, prin scrierile sale, pline de Duh Sfânt, mulți credincioși din întreaga lume și-au găsit mângâierea și întărirea în credință”, a spus monahul Dosoftei.
După cuvântul duhovnicesc rostit, au urmat întrebările din partea credincioşilor, la care cei doi părinţi invitaţi au răspuns. Întreaga seară duhovnicească a fost sub semnul rugăciunii, al smereniei și al bucuriei. La final, organizatorii au mulţumit atât preoţilor invitaţi, cât şi celor prezenţi, pentru evenimentul duhovnicesc inedit, la care cu siguranță credincioșii prezenți s-au împărtășit de cuvântul părintelui Dosoftei, dar și de răspunsurile la întrebări oferite de părintele Ioan. Apoi, părintele Dosoftei a împărţit iconiţe şi tămâie aduse de pe Muntele Athos.