Seară duhovnicească la Complexul Brâncovenesc din Râmnicu Sărat

Un articol de: Pr. Dragoș Mihai Olteanu - 21 Feb 2019

Comunitatea de la Biserica „Izvorul Tămăduirii” din curtea Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat organizează, în această perioadă premergătoare Sfintelor Paști, o serie de întâlniri duhovnicești. Primul eveniment a avut loc duminică, 17 februarie 2019, la Complexul Brâncovenesc din Râmnicu Sărat și s-a intitulat „Întâlnirea cu duhovnicul”. În cadrul manifestării, au fost evocați părintele Paulin Lecca, monahul scriitor care și-a petrecut ultimii patru ani din viață la Mănăstirea Rogozu, județul Vrancea, și părintele Evghenie Dascaliuc, un mare duhovnic român care a viețuit vreme de 66 de ani în obștea Mănăstirii Ciolanu, județul Buzău.

Delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian la această seară duhovnicească a fost pr. Ionuț-Cristian Vuță, consilier eparhial.

Potrivit programului, au fost susținute următoarele prelegeri: „Părintele Evghenie, așa cum l-am cunoscut” de arhim. Teoctist Basarab, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei; „Părintele Arhimandrit Paulin Lecca, un cărturar și un mare duhovnic”, de stavrofora Serafima Pricop, stareța Mănăstirii Rogozu; „Duhovnicul, chipul iubirii și al sfințeniei”, de pr. Dumitru Buduianu, Parohia Fundeni, județul Buzău; „Duhovnicul, doctorul sufletelor”, de pr. Ionel Vrînceanu, Capela militară „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Focșani.

La eveniment au participat Sorin Cîrjan, primarul municipiului Râmnicu Sărat, și viceprimarul Ștefan Torcărescu, alături de ­clerici și credincioși din oraș.