Seară duhovnicească la Parohia Izvorul Nou

Un articol de: Arhid. Alexandru Briciu - 27 Noiembrie 2017

Parohia Izvorul Nou din Protoieria Sector 3 Capitală a organizat vineri, 24 noiembrie 2017, conferinţa „Martiriul creştin – de la istorie la actualitate”, susţinută de părintele Nicolae Tănase, parohul bisericii din Valea Plopului, Protoieria Vălenii de Munte, judeţul Prahova. Evenimentul a avut loc la finalul slujbei Vecerniei, în cinstea Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, în biserica parohială păstrându-se cu evlavie un fragment din cinstitele sale moaşte. La seara duhovnicească din Biserica Izvorul Nou au participat părintele Sergiu Nicolaescu, secretar al Protoieriei Sector 3 Capitală, slujitori ai parohiei, preoţi invitaţi şi numeroşi credincioşi.

„Am amintit de cele ce s-au întâmplat în perioada comunistă în România şi în ţările prigonite de comunişti, dar şi despre martirajul pe care îl trăim şi îl acceptăm jertfindu-ne pentru aproapele. Acesta nu este un martiraj cu sânge, ci este o jertfă a timpului nostru şi a comodităţii noastre. Am pomenit de martirii noştri din închisorile comuniste, susţinuţi cu o diplomaţie sfântă de Patriarhul Justinian, în memoria cărora Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a propus şi Sfântul Sinod a aprobat ca 2017 să fie an comemorativ al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”, ne-a spus părintele Nicolae Tănase. Conferinţa s-a încheiat cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

„În această seară l-am avut în mijlocul nostru pe părintele Nicolae Tănase, care a susţinut o conferinţă despre martiriul creştin în istorie şi actualitate. De asemenea, ne-a împărtăşit din activitatea social-filantropică pe care o desfăşoară şi, pentru că suntem în Postul Naşterii Domnului şi trebuie să fim buni, harnici şi darnici, credincioşii noştri au organizat o colectă în alimente şi bani pentru Centrul Social Pro Vita pentru născuți şi nenăscuți de la Valea Plopului”, ne-a declarat părintele Constantin Iftime, slujitor la Parohia Izvorul Nou.