Secretarul de stat pentru Culte și Naționalități de la Budapesta în vizită la Patriarhia Română

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 20 Iulie 2024

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieș­teanul, Episcop-vicar patriarhal, l-a primit vineri, 19 iulie 2024, la Palatul Patriarhiei, pe Soltész Miklós, secretarul de stat pentru Culte și Naționalități de la Budapesta, informează TRINITAS TV.

În cadrul vizitei, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a evidențiat bunele relații dintre românii din Ungaria și poporul maghiar și a mulțumit oaspetelui din țara vecină pentru sprijinul financiar acordat în vederea restaurării unor lăcașuri de rugăciune, centre sociale și unități de învățământ aflate în folosința românilor stabiliți în Ungaria, potrivit sursei citate.

La rândul său, secretarul de stat pentru Culte și Naționalități de la Budapesta a mulțumit pentru primire și a amintit că instituția pe care o reprezintă va sprijini și construirea unei biserici, precum și a unui centru cultural și misionar-pastoral la Budapesta, care va avea și rolul de reprezentanță a Episcopiei Ortodoxe Române a Ungariei.

La finalul discuțiilor, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul i-a oferit secretarului de stat o icoană cu Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou.

La întâlnire a fost prezent și Ciprian Vasile Olinici, secretarul de stat pentru Culte, care în aceeași zi a avut o întrevedere cu omologul său de la Budapesta la sediul Secretariatului de Stat pentru Culte din București, informează TRINITAS TV.