Sedință a preoților din Protopopiatul Iași I

Data: 15 Noiembrie 2023

Luni, 13 noiembrie, la sediul Centrului de conferințe „Agora”, s-a desfășurat consfătuirea lunară cu preoții din Protopopiatul Iași I.

În prima parte a ședinței a fost supus dezbaterii referatul „Muzica, formă de slăvire a lui Dumnezeu” prezentat de părintele Teodor Zugravu, preot paroh la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Probota, județul Iași. A urmat o sesiune de întrebări și discuții în care s-au evidențiat anumite aspecte ale temei prezentate.

În a doua parte a ședinței, părintele Tudor Mustea, de la Centrul mitropolitan de pelerinaj „Sfânta Parascheva”, a făcut o scurtă prezentare a activității departamentului pe care îl coordonează și a oferit informații despre pelerinajele organizate în această perioadă. Totodată, au fost discutate și probleme ce țin de buna desfășurare a activității la parohii. 

La final s-au adus mulțumiri părintelui Vasile Vaida pentru cei 41 de parohiat la Parohia „Sfântul Nicolae”-Copou și a fost prezentat noul paroh de la aceeaşi parohie, în persoana părintelui inspector Răzvan Aonofriesei, precum și coslujitorii, părintele prof. Roger Coresciuc și părintele prof. Cătălin Vatamanu.