Ședință administrativ-pastorală în Protoieria Roman

Un articol de: Silviu Dascălu - 15 Martie 2024

Miercuri, 13 martie 2024, preoții slujitori din Protopopiatul Roman s-au întâlnit în ședință de lucru la biserica cu hramul „Sfântul Dumitru” din municipiul Roman, unde au discutat aspecte administrative și pastorale, ne-a transmis pr. Bogdan Palcău.

În deschiderea ședinței, părintele consilier Ilarion Mâță a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. În continuare, părintele Ciprian Chirilă, preot slujitor la parohia gazdă, a prezentat referatul „Lucrarea social-filantropică și medicală a Bisericii Ortodoxe Române”. 

Dl. Vlad Țuțurlan, referent în cadrul Biroului de catehizare și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a prezentat proiectul catehetic patriarhal „Hristos, Cuvântul care vindecă”. Totodată, au fost transmise și celelalte proiecte eparhiale propuse pentru anul care tocmai a început.

Părintele protoiereu Dan Alexandru Antoce a prezentat preoților hotărârea sinodală cu nr. 1731/29.02.2024 care constă în Îndreptarul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la anul electoral ce tocmai a început. Au mai fost discutate și alte probleme administrative, dar și aspecte ce țin de organizarea vieții duhovnicești.