Ședință administrativă la Protopopiatul Moldova Nouă

Un articol de: Pr. Ion Nedelcu - 16 Martie 2017

Marți, 14 martie 2017, a avut loc ședința lunară administrativă a Protopopiatului Moldova Nouă. Ținând cont de faptul că ne aflăm în perioada Postului Mare, ședin­ța a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii a darurilor înainte sfințite, săvârșită de către părintele Constantin Bența - Parohia Mercina, părin­tele Cosmin Oltean - Parohia Vărădia și părintele Nicolae Ionescu - Parohia Vrani.

În cadrul Sfintei Liturghii, toți preoții din Protopopiatul Moldova Nouă s-au împărtășit cu Trupul și Sângele lui Hristos, acest lucru constituind deja o tradiție pentru clerul aparțină­tor acestui protopopiat.

A urmat apoi ședința lunară obișnuită în cadrul căreia părintele protopop Bogoliub Martinovici a adus la cunoștință preoților ultimele ordine circulare emise de Episcopia Caransebeșului, discutându-se punctual și problemele administrative cu care se confruntă preoții în parohie. S-au stabilit următoarele întruniri din cadrul centrelor pastoral-misionare și s-a accentuat necesitatea slujirii cu mai multă atenție a slujbelor specifice acestei peri­oa­de de înnoire duhovnicească, stabilindu-se totodată câteva aspecte organizatorice pentru perioada pascală.