Şedinţă administrativă lunară la Protopopiatul Sibiu
La sediul Protopopiatului Sibiu a avut loc şedinţa lunară a preoţilor de la parohiile din oraş şi împrejurimi. Şedinţa a fost prezidată de protopopul Sibiului, Ioan Coşa, iar pe ordinea de zi s-au aflat probleme de ordin administrativ şi comunicarea mai multor adrese ale Arhiepiscopiei Sibiului.
Primul punct pe ordinea de zi din cadrul şedinţei lunare a preoţilor din Protopopiatul Sibiu a fost comunicarea adreselor din partea Arhiepiscopiei Sibiului referitoare la problemele administrative şi pastorale ale parohiilor din protopopiat, în mod special prelucrarea actelor normative trimise de Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ceea ce priveşte normele de apărare împotriva incendiilor la obiectivele de cult.
Şedinţa din această lună a constituit de asemenea prilejul unei meditaţii duhovniceşti în contextul „Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi” şi a „Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii”. Meditaţia a fost susţinută de preotul Ioan Ciprian Cândea, care a adus în faţa preoţilor prezenţi, viaţa şi opera Sfântului Ioan Gură de Aur. Meditaţia a pornit de la cea mai tradusă şi citită operă a marelui Sfânt Părinte antiohian, tratatul „Despre preoţie”. Anul 2015 consacrat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române misiunii parohiei şi mănăstirii are tocmai această menire, propunând atât credincioşilor cât şi clericilor să se inspire, să urmeze pilda şi să ceară rugăciunile unuia dintre marii păstori de suflete ai Ortodoxiei: Sfântul Ioan Gură de Aur.
De asemenea, ca o împlinire a dimensiunii culturale şi duhovniceşti pe care a avut-o şedinţa din această lună, Protopopiatul Sibiu a găzduit lansarea şi prezentarea cărţii „Profunzimi şi Suprafeţe – Conştiinţa şi ţinutul curat al inimii”, a părintelui Bogdan Constantin Taifas, carte şi autor despre care părintele conf. univ. dr. Constantin Necula spunea: „Un preot ascuns în faldurile unui zâmbet nesfârşit, jenat parcă de faptul că are harisma excepţională a scrisului fără încrâncenări, firav ca un pui de măr în livadă, toamna, rodeşte încă o carte. Un vraf de metafore cu iz de realism şi plânse la colţul ochiului rugător”.