Şedința Adunării eparhiale a Episcopiei Severinului și Strehaiei

Un articol de: Pr. Cosmin Eftimie Necşoiu - 05 Feb 2024

În sala de festivităţi a Centrului cultural „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Drobeta-Turnu Severin au avut loc duminică, 4 februarie, lucrările Adunării eparhiale a Episcopiei Severinului şi Strehaiei. Evenimentul de bilanţ a fost precedat de Sfânta Liturghie și un Te Deum, oficiate în Catedrala Episcopală de Preasfin­ți­tul Părinte Episcop Nicodim, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Ședința de lucru a Adunării eparhiale a fost prezidată de ierarhul locului, care a mulțumit membrilor și tuturor colaboratorilor de la Centrul eparhial pentru lucrarea misionară, pastorală, social-filantropică și culturală desfă­șu­rată în eparhie în anul 2023. Ierarhul i-a îndemnat să fie la fel de implicați în activitățile care urmează a se desfășura în acest an în eparhie.

În cadrul ședinței au fost vizionate două materiale video realizate de Sectorul comunicații-media al episcopiei, care au ilustrat ac­tivitățile sectoarelor eparhiale în anul 2023, respectiv cele mai importante  lucrări ce au avut loc la Catedrala Episcopală, mănăstiri, parohii, Centrul eparhial şi aşezămintele social-culturale. De asemenea, au fost discutate și aprobate activitățile din proiectul-cadru al Episcopiei Severinului şi Strehaiei pentru anul acesta.