Ședință extinsă a Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului
În Sala de oaspeți de la Cantina „Sfântul Stelian” a Arhiepiscopiei Sibiului a avut loc marți, 22 ianuarie, o ședință extinsă a Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului. La ședință au fost invitați și cei zece protopopi din Arhiepiscopia Sibiului.
Lucrările ședinței au fost prezidate de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul le-a mulțumit celor zece protopopi pentru activitățile desfășurate anul trecut la nivel de protopopiate și parohii, precum și pentru susținerea activităților culturale, pastoral-misionare și social-filantropice ale Arhiepiscopiei Sibiului: „Am discutat anumite probleme pe care le vom relua apoi în ședința Consiliului eparhial și a Adunării eparhiale, care sunt rânduite pentru încheierea anului și pentru aprobarea tuturor programelor de perspectivă pentru anul acesta. Împreună cu părinții protopopi am discutat pe larg activitatea pe care ei au desfășurat-o în cursul acestui an. Fiecare protopop va prezenta un raport anual și mai ales proiectele de perspectivă. Am discutat unele hotărâri ale Sfântului Sinod pe care trebuie să le respectăm, cum ar fi cele legate de contribuția credincioșilor pentru susținerea cultului, apoi cele legate de «Anul Omagial al satului românesc». Am provocat pe toți protopopii să ne prezinte care sunt activitățile pe care le vor desfășura în legătură cu acest an omagial”, ne-a spus Părintele Mitropolit.
Activitățile social-filantropice
Un punct important pe ordinea de zi a ședinței a fost activitatea Cantinei „Sfântul Stelian” și implementarea Proiectului „Fericiți cei milostivi”, prin care sunt sprijinite persoanele nevoiașe din eparhie.
„Am dorit ca ceea ce am realizat noi la Sibiu prin cantina deschisă, o cantină pentru elevi, dar și pentru nevoiași, această activitate să fie amplificată, diversificată și actualizată în parohii și mai ales la sediile protopopești, în centrele protopopești, în așa fel încât într-o unitate deplină, într-o colaborare deosebită între centrul eparhial și protopopiate și între protopopiate și preoții noștri să reușim să ne îndeplinim și în anul acesta misiunea pastorală și filantropică”, ne-a mai spus ierarhul.
În cadrul ședinței au fost discutate și alte probleme de ordin administrativ, cum ar fi situația șantierelor de construcție sau de pictură a locașurilor de cult din parohiile arondate celor zece protopopiate din Arhiepiscopia Sibiului și posibilitatea de a extinde unele proiecte misionare în cadrul eparhiei.