Şedinţa lunară a preoților din Protopopiatul Cluj II

Un articol de: Ziarul Lumina - 22 Noiembrie 2017

Preoții din Protopopiatul Cluj II, din cadrul Arhiepiscopiei Va­dului, Feleacului și Clujului, care include parohiile din cuprinsul municipiului Cluj-Napoca, s-au întrunit luni, 20 noiembrie, în ședință lunară, la Centrul Epar­hial. Şedinţa a fost prece­dată de o slujbă Te-Deum, care a avut loc în capela Semi­narului Teologic Ortodox.

Protopopul de Cluj II, Alexandru Ciui a vorbit despre unele probleme pastoral-misionare ale preoților, apoi i-a îndemnat pe preoți să intensifice, în parohiile pe care le păstoresc, activitățile în care sunt implicați tinerii, în perioada liturgică a Postului Naşterii Domnului.  

La şedinţă au participat ca invitaţi pr. Iustin Tira, vicar-eparhial în cadrul Eparhiei și pr. Cătălin Pălimaru, directorul Editurii „Renașterea”. Cu această ocazie, a fost prezentat volumul „Oameni, fapte şi cuvânt”, scris de pr. Iustin Tira, apărut la Editura „Renaşterea”. Cartea cuprinde meditaţii la pericope evanghelice şi aposto­lice, cronici de carte şi texte publicate anterior de autor în revistele „Tabor” şi „Renaş­terea”. La final s-au făcut mai multe comunicări de ordin administrativ, conform Mitro­poliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului.