Ședință on-line cu protopopii din Arhiepiscopia Sibiului

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 17 Decembrie 2020

Cei 10 protopopi din Arhiepiscopia Sibiului s-au întâlnit marți, 15 decembrie, în cadrul unei ședințe on-line prezidate de Înaltprea­sfin­țitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. La ședință au participat vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, și membri ai Admi­nistrației eparhiale.

Subiectul discuțiilor din cadrul întâlnirii a fost pregătirea parohiilor pentru sfintele sărbători ale Nașterii Domnului și Bobotezei, astfel încât în comunitățile parohiale să se respecte măsurile de siguranță impuse de autorități în vederea prevenirii de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2.

Un punct important al discu­ții­lor a fost posibilitatea ca și în acest an preoții să viziteze casele cre­dincio­șilor în preajma Bobotezei pen­tru a le sfinți cu agheasmă. În urma discuțiilor și a propunerilor venite din partea protopopilor, ținându-se cont de situația sanitară atât din comunitățile rurale, câte și din cele urbane, Arhiepiscopia Sibiului va lua o decizie referitoare la această vizită pastorală a preoților din preajma Bobotezei.