Şedinţă preoţească în Protopopiatul Gherla

Un articol de: Pr. Marcel Gheberta - 13 Ianuarie 2016

Preoții Protopopiatului Gherla s-au întrunit luni, 11 ianuarie, în biserica Parohiei Gherla I cu hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” în prima ședință lunară din acest an calendaristic. Cu această ocazie, la începutul evenimentului a fost oficiat, de către un sobor de preoții, Acatistul Domnului Iisus Hristos, însoțit de rugăciunile de intrare în noul an.

Apoi, în cea de a doua parte a întâlnirii, protopopul Iulian Paul Isip a vorbit preoților prezenți despre pastorația colectivă, pornind de la o culegere de lucrări a părintelui profesor Ene Braniște cu privire la mijloacele de lucru în pastorația din anii '70-'80 ai secolului trecut, făcând, astfel, o paralelă cu provocările pastorației moderne.

După încheierea dezbaterilor pe tema pastoraţiei, în cadrul şedinţei preoţeşti lunare au fost discutate o seamă de probleme administrative.

De asemenea, preoţii şi credincioşii parohiei Gherla I, din Protopopiatul Ortodox Gherla, se pregătesc pentru a primi, duminică, 17 ianuarie, vizita Înaltpreasfinţitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, în biserica parohiei cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”.

Cu acest prilej, IPS Mitroplit Andrei va sluji Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din parohiile municipiului Gherla și ­lo­ca­­li­tățile învecinate.