Ședința preoților din Protopopiatul Cluj I

Un articol de: Ziarul Lumina - 11 August 2018

La sediul Protopopiatului Cluj I din Cluj-Napoca, a avut loc joi, 9 august, ședința lunară, prezidată de protopopul Dan Hognogi. Printre subiectele abordate s-au aflat: directiva UE 2016/680 a Parlamentului European și a Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de către au­toritățile competente în scopul prevenirii, depistării, investigării sau urmăririi penale a in­fracțiunilor sau al executării pedepselor și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Deciziei-cadru 2008/977/JAI a Consiliului; colecta de întrajutorare a locuitorilor de pe teritoriul Greciei care au avut de suferit în urma mistuitoarelor incendii izbucnite spre sfârșitul lunii iulie a acestui an; aprecieri și sugestii referitoare la inspecția pe care protopopul Dan Hognogi a făcut-o anul acesta în parohiile protopopiatului; prezentarea noului paroh al Parohiei Ghirișu Român, Andrei Șuteu, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca; responsabilitatea fiecărui Cerc Preoțesc din protopopiat de a-și desemna un responsabil pentru activitățile cu tinerii ș.a.

În a doua parte a ședinței, pr. Iuliu Gorea din Parohia Lita a prezentat două lucrări ale sale: „Opt minuni învăluite în mister” și Sfânta Scriptură – prezentare video și audio în format CD-ROM.
Apoi, preoții Protopopiatului Cluj I, au luat parte la slujba de înmormântare a maestrului Dumitru Fărcaș, oficiată de Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, însoțit de un sobor de preoți, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Slujba a fost oficiată în prezența familiei maestrului Dumitru Fărcaș, a oficialităților din Cluj, Maramureș și din alte județe, precum și în prezența unui impresionant număr de prieteni, cunoscuți și admiratori ai artistului. (Pr. Marius Bolbos)