Şedinţe cu preoţii, în protopopiatele Cluj I şi Beclean

Un articol de: Ziarul Lumina - 13 Iunie 2015

Clericii din Protopopiatul Cluj I s-au întâlnit joi, 11 iunie, în şedinţă lunară, la Sala festivă „Episcop Nicolae Ivan“ de la Centrul eparhial. Şedinţa, coordonată de protopopul Dan Hognogi, a debutat cu o slujbă de Te-Deum oficiată în capela Seminarului Teologic Ortodox. În deschiderea şedinţei, părintele Cornel Petran de la Parohia Şutu, a prezentat un referat pe tema „Aspecte teologice în rugăciunea de la slujba Învierii a Sfântului Ioan Gură de Aur“. În continuare, Părintele Florin Cătălin Ghiţ, redactor-şef în cadrul editurii Renaşterea a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi  Clujului, şi preot slujitor în parohia „Sfânta Treime“ din Baciu I, a adus în atenţia preoţilor câteva „Mijloace pastoral-misionare de comunicare la nivel de parohie“. Fiecare intervenţie a fost urmată de dezbateri şi discuţii, conform celor precizate de părintele Mihai Pop.

În încheierea şedinţei, protopopul Dan Hognogi a făcut o serie de anunţuri administrative. Astfel, li s-a adus la cunoştinţă preoţilor calendarul desfăşurării cursurilor pastorale pentru obţinerea gradelor profesionale, a fost susţinută de către preoţi iniţiativa pr. Dan Hognogi de înfiinţare a unei corale a protopopiatului. Apoi pr. protopop a subliniat importanţa colectei pentru finalizarea Centrului de Tineret de la Sângiorz-Băi, judeţul Bistriţa Năsăud, şi a primit acordul preoţilor în vederea sprijinirii construcţiei a două biserici noi în protopopiat, la Vlaha şi Săvădisla.

Şedinţă la Beclean

La sediul Protopopiatului Beclean a avut loc joi, 11 iunie, şedinţa lunară a preoţilor. La aceasta a luat parte Florin Dobocan, revizor contabil al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, care le-a transmis preoţilor câteva aspecte legate de inventarierea bunurilor bisericii. La final, Doru Zinveliu, protopopul Becleanului, a prezentat preoţilor mai multe probleme de ordin administrativ, după cum a transmis părintele Alin Pop. (Andreea Pâgleşan, Grigore Sâmboan)