Sediu nou pentru Protopopiatul Carei

Un articol de: Andrei Fărcaş - 04 Noiembrie 2021

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a prezidat marți, 2 noiembrie, conferința preoțească de toamnă cu preoții din Protopopiatul Carei, la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din municipiul Carei.

Conferința a început cu slujba de Te Deum, săvârşită de Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar. Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a oferit Ordinul „Crucea Justinian Arhiepiscopul” pentru clerici, emisă cu ocazia centenarului nașterii vrednicului de pomenire ierarh, proin-protopopului Marian Crainic, care a început lucrările la noul sediu al protoieriei, precum și preotului Florian Mocan, protopopul Careiului, care a desăvârșit lucrarea începută de predecesorul său.

Referatul din cadrul conferinței preoțești a fost susținut de pr. Vasile Augustin, vicar administrativ, și s-a constituit într-un omagiu adus Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Justinian, de la a cărui naș­tere s-a împlinit, în 28 mai, un secol, iar în 30 octombrie, cinci ani de la trecerea la Domnul. Intitulată „Centenar Arhiepiscopul Justinian - 100 de ani de la nașterea sa”, referatul susţinut de pr. Vasile Augustin a subliniat momentele importante ale vieții marelui ierarh, ca unul care i-a stat alături, întâi consilier bisericesc, apoi ca vicar administrativ, de la înființarea Episcopiei Mara­mu­reșului până la trecerea sa în eternitate.

Întrunirea preoților a continuat cu binecuvântarea noului sediu al protopopiatului, situat în apropierea bisericii, o clădire modernă, cu etaj, spațioasă, cu sală de ședințe, în care să se poată desfășura în condiții optime activitatea administrativă a instituției.