Seminarul Teologic din Tulcea şi-a sărbătorit ocrotitorul

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 02 Martie 2021

Sfântul Ioan Casian a fost prăznuit luni, 1 martie, la Seminarul Teologic Ortodox din Tulcea, instituţie de învăţământ al cărei ocrotitor este. Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, s-a aflat în mijlocul elevilor şi al cadrelor didactice, săvârşind Sfânta Liturghie în capela liceului şi aducând mulțumire lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra elevilor și corpului profesoral, dar și pentru rezultatele foarte bune obținute de tinerii teologi, ne-a transmis părintele Felix Lucian ­Neculai, consilier eparhial.

Urmând practicii consacrate, cel mai bun elev din ultimul an de studiu a susținut o omilie în cinstea Sfântului Ioan Casian, ocrotitorul școlii, iar Preasfințitul Părinte Episcop Visarion a ținut un cuvânt în care a evidenţiat necesitatea existenţei unor modele autentice în realizarea unei educații moral-religioase sănătoase. Corul „Carpe in Deum” al seminarului a interpretat un buchet de cântări religioase specifice sărbătorii. În continuare, ierarhul a premiat cu Diploma și Bursa „Mitropolitul Antonie”, constând în bani și cărți, elevii cu cele mai bune rezultate la învăţătură din fiecare clasă a școlii.

În încheierea sărbătorii, Prea­sfinţia Sa a oficiat o slujbă de pomenire pentru profesorii şi elevii seminarului trecuţi la Domnul.