Serbare de Crăciun la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași

Un articol de: Flavius Popa - 20 Decembrie 2019

În Sala „Iustin Moisescu” a Ansamblului mitropolitan din Iași a avut loc miercuri seara tradiționala serbare de Crăciun a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”. 

Coruri din municipiul Iaşi au susținut un concert de colinde, iar la final au făcut și o urare pentru Anul Nou. La acest eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Serbarea a reunit, timp de câteva ore, următoarele grupuri muzicale: Corul „Învierea” - ASCOR Iași, Corul „Arhanghelii” - ATOR Iași, Corul „Mira” al Bisericii „Sfântul Nicolae Domnesc” din Iași, Ceata de mediciniști - Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, Corul „Flori de mai”, Corala „Universitas” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Corul bărbătesc „Sfântul Ierarh Iosif Naniescu” al facultății de teologie ieșene.

Activitatea din acest an a fost organizată de Societatea Studen­ților Teologi din Iași. La final, părintele decan Ion Vicovan a adresat un cuvânt de recunoștință pentru spectacolul oferit de colindători, iar după ce publicul prezent a cântat „O, ce veste minunată!”, studenții teologi au rostit tradiționala urătură de An Nou.