Sesiunea de comunicări „Eclesiologia ortodoxă în timp și în actualitate” la Craiova

Un articol de: Pr. Teodor Marcu - 11 Iunie 2024

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, în zilele de 6 și 7 iunie, la Craiova s‑a desfășurat o sesiune de comunicări științifice cu tema „Eclesiologia ortodoxă în timp și în actualitate”. Evenimentul a fost organizat de Școala Doctorală de Teologie Ortodoxă „Sfântul Nicodim” a Universității din Craiova, sub coordonarea părintelui prof. dr. Picu Ocoleanu.

Deschiderea simpozionului adresat studenților doctoranzi a avut loc în ziua de 6 iunie la Facultatea de Teologie din Craiova, în prezența organizatorilor și a participanților. În introducere, părintele Picu Ocoleanu a adus mulțumiri Mitropolitului Olteniei pentru binecuvântarea de a organiza acest simpozion la Craiova și tuturor participanților din oraș și din țară.

Pr. dr. Adrian Lupu, consilier al Sectorului învățământ, a transmis mesajul din partea ierarhului locului.

De asemenea, părintele decan conf. dr. Adrian Ivan a adresat doctoranzilor un cuvânt de bun venit în Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova: „Am deosebita bucurie să fiu aici la cea de‑a șasea ediție a simpozionului doctoranzilor și am înțeles că tema pe care o abordați este de maximă actualitate și de interes. Aș vrea să subliniez importanța școlii doctorale în viața facultății noastre pentru că cercetarea la nivel doctoral este avanpostul ceretării teologice”.

Simpozionul a avut două secțiuni, onsite și online. Referatele prezentate în cadrul sesiunii vor fi publicate într‑un volum colectiv și publicat sub egida Editurii Mitropolia Olteniei.