Sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoțească din Episcopia Oradiei

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 18 Octombrie 2024

În Episcopia Oradiei s‑a desfășurat examenul de capacitate preoţească, sesiunea de toamnă, în zilele de 16 și 17 octombrie. La acest examen s‑au înscris 11 candidaţi, care au susţinut două probe de evaluare. Ambele sesiuni de examinare au avut loc în sala festivă de la Centrul eparhial al Episcopiei Oradiei și au fost prezidate de Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei.

Cea dintâi evaluare, proba scrisă, s‑a desfășurat miercuri, 16 octombrie şi a constat în testarea cunoștințelor de eclesiologie, istorie bisericească, liturgică și administrație bisericească. Comisia de corectare a lucrărilor a fost alcătuită din: pr. conf. univ. dr. Miron Erdei și pr. lect. univ. dr. Emil Cioară, cadre didactice la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea.

Joi, 17 octombrie, candidații au participat la proba orală a examenului de capacitate preoțească, iar comisia de examinare, condusă de Preasfințitul Părinte Sofronie, a fost compusă din membri ai Permanenței Consiliului eparhial al Episcopiei Oradiei.