Sesiunea științifică internațională „Pontica” la Constanța

Un articol de: Ștefania Coșuleanu - 26 Septembrie 2024

La Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC), se desfășoară, în perioada 25-27 septembrie 2024, cea de a 57-a ediție a Sesiunii științi­fice internaţionale „Pontica”, intitulată „Istorie şi arheologie în spaţiul vest-pontic”. Peste 240 de spe­cia­liști români şi străini (Marea Britanie, Germania, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Turcia, Republica Mol­dova) susțin prezentări și comu­nicări științifice, grupate pe secțiuni cronologice (Preistorie, Greco-Romană, Medievală, Modernă-Contemporană) și tematice. 

Evenimentul cuprinde o prezentare dedicată celebrării centenarului cercetărilor arheologice între­prinse în cetatea Capidava, lansări de carte, prezentarea ultimului număr din Analele Dobrogei, o serie de apariții din Colecția Mino­rități, publicate de Editura Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale, şi o excursie documentară la ceta­tea Capidava, informează site-ul minac.ro.

Sesiunea științifică „Pontica” este organizată de MINAC şi Centrul de Studii ale Civilizaţiilor Mării Negre, în parteneriat cu Facultatea de Istorie și Științe Politice a Universității Ovidius Constanța și cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Programul sesiunii poate fi accesat pe site-ul minac.ro.