Șezătoarea copiilor de la Așezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș

Un articol de: Ciprian Orga - 31 Iulie 2020

În parcul orașului Ocna Mureș, Casa de cultură „Ion Sângereanu”, în parteneriat cu Așezământul social „Sfân­tul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș, a fost organizată, în 24 iulie, o șe­zătoare tradițio­nală cu tema „Trăistuța veselă”. Prin această activitate, copiii și-au demonstrat îndemânarea prin cusut, tivit și împletit micuțe traiste cu motive populare, un rol aparte avându-l băieții, care au ajutat fetele în confecțio­narea lor.

Partenerii evenimentului care susțin activitățile așe­zământului au fost Direcția Generală de Asisten­ță Socială și Protecția Copilului Alba, Primăria orașului Ocna Mureș și Consiliul local Ocna Mureș.

Aşezământul social „Sfân­­­tul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş a fost înfiinţat în anul 2003 şi oferă servicii sociale pentru 43 de copii ocrotiți în cadrul Casei de tip familial şi al Centrului de zi. Tinerii beneficiari sunt sprijiniţi pentru a nu abandona şcoala, pentru a-şi îmbunătăți rezultatele şcolare şi a-şi forma princi­pii şi conduite morale de viaţă. De asemenea, în tot acest timp funcționează și un serviciu de îngrijire ­la domiciliu pentru persoanele adulte cu dizabilități, prin intermediul căruia sunt sprijinite 10 persoane.