Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Data: 02 Iulie 2024

Credincioșii romașcani au trăit bucuria de a se întâlni cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim în rugăciune liturgică, în Catedrala Arhiepiscopală din Roman, în ziua de pomenire a Sfinților Apostoli Petru și Pavel. În cadrul Sfintei Liturghii, trei preoți au fost hiro­tesiți întru duhovnic pentru a răspunde nevoilor duhovnicești ale unor comunități parohiale din Protopopiatul Moinești, primind din partea ierarhului câte un Molitfelnic și o Sfântă Cruce, obiecte bisericești de strictă necesitate în activitatea pastorală a oricărui preot.

La finalul slujbei, Înaltprea­sfin­țitul Părinte Ioachim a adresat credincioșilor un cuvânt de învăță­tură în care a vorbit despre viața celor doi sfinți apostoli și activitatea lor misionară în perioada de început a Bisericii, arătând faptul că ei sunt modele și pentru creș­tinii de astăzi în contextul prozelitist, dar și desacralizat contemporan, amintind totodată despre activitatea Bisericii din diasporă.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre activitățile dedicate tinerilor, pe care numeroase parohii din cele cinci protopopiate ale eparhiei le vor desfășura în cadrul școlilor și taberelor de vară, aceștia având posibilitatea de a socializa, de a cunoaște tradițiile românești și de a-și însuși prin joc deprinderi și cunoștințe care pot contribui la formarea lor.

La final, Corul „Diaconia” al Catedralei Arhiepiscopale a intonat imnul școlilor de vară „Uniți în credință, iubind pe Hristos”, ale că­rui versuri îl au ca autor pe Înalt­preasfințitul Părinte Ioachim.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Paraschevi” a Catedralei Arhiepiscopale.