Sfânta Liturghie arhierească la Parohia Precista Mare din Roman

Un articol de: Silviu Dascălu - 13 Feb 2024

Duminică, 11 februarie, Înalt­preasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Precista Mare din Roman, informează Biroul de presă al eparhiei.

La finalul Sfintei Liturghii, Înalt­preasfinția Sa a adresat preoților și credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură desprins din Evanghelia Duminicii a 16-a după Rusalii în care a vorbit despre lucrarea duhovnicească a omului ca fiind un continuu urcuș spre Dumnezeu.

Totodată, ierarhul a vorbit despre lucrarea de răscumpărare a faptelor săvârșite de creștini de-a lungul vieții prin trăirea în timpul liturgic al tainelor Bisericii. Prin trăirea cu Hristos în comuniune liturgică, faptele creștinilor devin rezultatul împreună-lucrării cu Dumnezeu.

La final, pentru întreaga activitate desfășu­rată ca preot paroh la Parohia Precista Mare și ca membru al administrației bisericești, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a oferit preotului Alexandru Dan Antoce Crucea Țării de Jos, cea mai înaltă distincție pentru preoți a Eparhiei Romanului și Bacăului.