Sfânta Liturghie Pascală la Catedrala Patriarhală

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 16 Aprilie 2023

În Duminica Sfintelor Paști, 16 aprilie 2023, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală, împreună cu Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, și cu Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române.

La finalul Sfintei Liturghii, Preafericirea Sa a mulțumit părintelui arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, care a adus Sfânta Lumină de la Ierusalim, precum și tuturor celor care au contribuit la organizarea și buna desfășurare a acestui eveniment, ierarhi, preoți, diaconi, ostenitori ai Catedralei Patriarhale și instituții publice.

Toți credincioșii prezenți au primit câte o iconiță cu Învierea Domnului, Pastorala de Paști, pachete cu pâine sfințită stropită cu vin, cunoscută ca „Sfintele Paşti”, un ou roșu și o păscuță realizată la Patiseria „Misionarul” a Patriarhiei Române.

Astăzi, de la ora 12:00, este săvârșită în Catedrala Patriarhală slujba Vecerniei Învierii Domnului, numită și A doua Înviere.