Sfânta Varvara, sărbătorită în Arhiepiscopia Craiovei
Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Parohia Poiana Seciuri, comuna Bustuchin, Protoieria Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, a fost neîncăpătoare duminică, 6 noiembrie, pentru numărul mare de credincioşi care au dorit să participe la sărbătoarea resfinţirii sfântului locaş în urma finalizării lucrărilor de renovare şi consolidare. Bucuria duhovnicească a fost sporită de prezenţa în mijlocul enoriaşilor a IPS Părinte Mitropolit Irineu, care a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească şi slujba de resfinţire, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La finalul celor două momente liturgice, părintele protoiereu Iulian Mărgineanu, de la Protoieria Târgu Cărbuneşti, a dat citire Actului de resfinţire din care a reieşit că biserica închinată Sfintei Parascheva a fost ridicată între anii 1977 și 1979, fiind târnosită la data de 14 octombrie 1979 de către vrednicul de pomenire Mitropolit Nestor Vornicescu al Olteniei. În ultimii ani au fost efectuate mai multe lucrări de renovare şi înfrumuseţare a sfântului locaş, cu ajutorul enoriaşilor îndrumaţi de preotul paroh Ion Adrian Popescu şi cu sprijinul Consiliului Local al Primăriei Bustuchin.
La final, IPS Irineu i-a felicitat pe toţi cei care s-au ostenit cu renovarea şi înfrumuseţarea sfântului locaş şi i-a încredinţat că nici o faptă bună nu rămâne fără răsplată înaintea lui Dumnezeu. Pentru implicarea deosebită în realizarea acestei sfinte lucrări, preotul paroh Ion Adrian Popescu a primit rangul bisericesc de iconom, iar alte cinci persoane au primit gramate de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei.
În aceeaşi zi, Paraclisul Mitropolitan „Sfânta Treime” şi-a serbat cel de-al doilea hram. La ceas de aleasă sărbătoare, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor format din preoţii şi diaconii slujitori ai bisericii şi preoţi invitaţi de la alte parohii din Cetatea Băniei. Sfânta Varvara este ocrotitoarea Bisericii „Sfânta Treime” din Craiova, la dorinţa expresă a ctitorilor acesteia, familia domnitorului Barbu Ştirbei, ştiut fiind faptul că Sfânta a fost o adevărată mărturisitoare a Sfintei Treimi. Tradiţia spune că tatăl ei îi construise o baie cu două ferestre, iar ea a cerut lucrătorilor să-i mai construiască o fereastră, motivând printr-o adevărată mărturisire de credinţă: crede într-un singur Dumnezeu Care este întreit în Persoane, Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh, şi întrucât baia este simbolul botezului, doreşte să aibă în mod simbolic trei ferestre şi să primească botezul creştin.