Sfântul Dorotei din Gaza pomenit într-o parohie mehedințeană

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 13 August 2024

Biserica Sfântului Dorotei din Gaza din localitatea Șimian, județul Mehedinți, și-a sărbătorit cu anticipație hramul duminică, 11 august. Hramul parohiei a început din seara zilei de 10 august, prin săvârșirea slujbei Vecerniei unită cu Litia în cinstea Sfântului Dorotei. În Duminica a 7-a după Rusalii, în mijlocul comunității mehedințene a poposit Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici, se arată pe site-ul episcopiaseverinului.ro.

În cuvântul de învățătură rostit, ierarhul a tâlcuit textul evanghelic duminical. „Conținutul scripturistic al Sfintei Evanghelii din această zi este consemnat de Sfântul Apostol și Evanghelist Matei și ne relatează două minuni săvârșite de Hristos în Capernaum: vindecarea a doi orbi, care au văzut, pentru faptul că au crezut în puterea tămăduitoare a Fiului lui Dumnezeu, și a unui mut care era posedat de un demon, redat sănătos comu­nității respective. În urma acestor două minuni săvârșite de Hristos se poate desprinde, printre altele, o concluzie pentru persoanele în cauză, dar și pentru noi, cei de astăzi: prin vindecarea acestora se slăvește puterea lui Dumnezeu Care lucrează pedagogic în viața noastră”, a spus Preasfinția Sa.

Părintele paroh Daniel Vătuiu a mul­țumit Preasfințitului Părinte Episcop Nicodim pentru prezența în mijlocul eno­riașilor și pentru purtarea de grijă arătată comunității pe care o păstorește.

După o mai veche tradiție, în această zi de sărbătoare, elevii școlii din localitate care au avut rezultate bune la învățătură și la concursurile și olimpiadele școlare au fost premiați de parohie.