„Sfântul Gheorghe aduce Lumina lui Hristos în sufletele noastre”

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 25 Aprilie 2020

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, ­Mitropolitul Ardealului, i-a îndemnat pe credincioşi să ceară ajutorul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe în această perioadă dificilă pentru omenire: „Sfântul Gheorghe vine acum în apărarea noastră de ­balaurul întunericului, de uneltirile veacului acestuia modern şi îndepărtat de Dumnezeu”. 

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic ­Gheorghe, în Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Nichita Romanul” din Sibiu a fost săvârşită Sfânta Liturghie de către Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, ­Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a citit rugăciuni pentru încetarea molimei şi pentru sănătatea tuturor.

De asemenea, ierarhul a vorbit despre Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, care este „un mare rugător pentru noi, pentru că a adus mărturia credinţei creştine în faţa păgânilor, în faţa împăratului Diocleţian. (...) Dacă privim viaţa lui, înţelegem cum poate omul să aleagă din ceea ce-i oferă lumea aceasta. Orice stare socială sau profesională sau de altă natură, orice înaltă dregătorie nu este mai mare, mai demnă şi mai vrednică de a fi aleasă decât demnitatea de a fi credincios creştin mărturisitor al lui Hristos Cel mort şi înviat, pentru ca prin această mărturisire să devenim martiri apoi, chiar dacă nu ne dăm viaţa în mod fizic. Dăruindu-ne viaţa lui Hristos, îi imităm pe sfinţi”.

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a subliniat că Sfântul Mare Mucenic Gheorghe „vine să ne ajute acum şi să ne întărească pe noi în ­momentul în care credinţa noastră este pusă la ­încercare, în momentul în care frica de moarte, mai ucigătoare decât boala în sine, vine să ne împresoare. Iată, în Săptămâna Luminată, o nouă lumină, adusă de un purtător de Lumină, este Lumina lui Hristos pe care Sfântul Mare Mucenic Gheorghe ne-o aduce în sufletele noastre”.