Sfântul Gheorghe cinstit la Mănăstirea Viforâta de lângă Târgoviște

Data: 24 Aprilie 2024

Cu ocazia hramului Mănăstirii Viforâta, marți, 23 aprilie, obștea monahală a vechii ctitorii voievodale s-a bucurat de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgo­viștei și Exarh patriarhal, care a săvârșit Liturghia Darurilor înainte sfințite.

La slujbă au participat nume­roși credincioși din localitățile din jur, Niculae Vlăduț, primarul comunei Aninoasa, și Silviana Marin, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Înalt­prea­sfinția Sa a evocat, în cuvântul său de învățătură, personalitatea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, pildă de sfințenie și de curaj din primul mileniu creștin, care se constituie peste veacuri într-un reper de rodnică mărturisire a credinței și de vitejie creștină, dar și un simbol al tinereții duhovnicești. De la el învățăm că întotdeauna avem datoria de a lupta cu răul și de a-l birui, iar cine se situează de partea credinței și a adevărului depășește toate obstacolele și provocările vieții. Înaltpreasfinția Sa a subliniat importantul rol duhovnicesc al Mănăstirii Viforâta pentru credincioșii din Eparhia Târgoviștei, dar și relevanța sa istorică și culturală, ca veche ctitorie voievodală.

La finalul sfintei slujbe, ierarhul a vizitat muzeul mănăstirii, unde a discutat cu primarul ­Niculae Vlăduț despre începerea lucrărilor de extindere și de modernizare a acestuia, ne-a transmis Biroul de presă al Eparhiei Târgoviștei.