Sfântul Ierarh Miron pomenit la biserica sa din Capitală

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 09 August 2021

Credincioşii Parohiei „Sfânta Maria”- Miron Patriarhul din cadrul Protopopiatului Sector 1 Capitală au adus prinos de cinstire ocrotitorului comunităţii, Sfântul Ierarh Miron, Episcopul Cretei, duminică, 8 august.

Astfel, sâmbătă, 7 august, soborul de slujitori al parohiei a săvârşit slujba Vecerniei unită cu Litia şi Acatistul sfântului ocrotitor în biserica parohială. În continuare a fost organizată o procesiune în jurul sfântului lăcaş, clericii, urmaţi de credincioşi, purtând racla în care se păstrează un fragment din cinstitele moaşte ale Sfântului Ierarh Miron, ne-a transmis părintele paroh Traian-Ioan Diaconu.
În ziua hramului, racla cu moaştele sfântului ocrotitor a fost aşezată spre închinare într-un loc special amenajat din curtea bisericii, iar soborul de slujitori a săvârşit Utrenia şi Sfânta Liturghie la Altarul amenajat în pridvorul sfântului lăcaş. În cadrul slujbei, cuvântul de învăţătură a fost rostit de părintele paroh, care a subliniat aspecte semnificative din viaţa sfântului pomenit, evidenţiind importanţa credinţei pentru vindecarea omului, după modelul celor doi orbi din Evanghelia duminicală.

La final, părintele Traian-Ioan Diaconu a mulţumit tuturor persoanelor care s-au implicat în organizarea sărbătorii hramului bisericii, credincioşii prezenţi primind la plecare alimente şi iconiţe cu chipul sfântului ocrotitor.