Sfântul Ierarh Nicolae, chip desăvârșit al iubirii dumnezeiești

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 08 Decembrie 2022

La sărbătoarea Sfântului Nicolae, Prea­sfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie la Biserica Albastră a Parohiei Oradea-Vii, cu ocazia hramului.

Ierarhul a vorbit credincioşilor prezenţi despre bucuria prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, care îi pregătește pe credincioşi de bucuria Nașterii Domnului, sfânt care este „îndreptător credinței”, pentru că a apărat credința ortodoxă, „chip al blândeților”, datorită generozității sale și dragostei față de cei săraci și bolnavi și marginalizați, și „dascăl al înfrânării”, „învățându-ne pe noi, mai ales acum la vremea postului și a înfrânării, să trăim cumpătat, ca să putem primi în noi darurile lui Dumnezeu, viața cea veșnică pe care ne-o oferă în dar prin sacrificiul Fiului Său. Acestea le-a înțeles foarte bine și Sfântul Ierarh Nicolae”.

La Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie l-a hirotonit preot pe diac. Daniel-Emanuel Bîrneț, pentru Schitul Vârtop, dependent de Mănăstirea Izbuc.

Pr. paroh Viorel Samașca-Nemeș a mulţumit ierarhului pentru prezența la hramul principal al bisericii, moment de bucurie duhovnicească pentru enoriașii acestei parohii.