„Sfântul Ioan Botezătorul este un model de moralitate pentru timpul nostru, când oamenii păcătuiesc, dar nu se pocăiesc”

Un articol de: Oana Rusu - 25 Iunie 2022

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Alba Iulia, cu ocazia hramului. În cadrul slujbei, diaconul Cătălin Vlădoni a fost hirotonit preot pentru Parohia Roșia de Secaș, Protopopiatul Blaj.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, în cuvântul adresat numeroșilor credincioși prezenți, IPS Arhiepsicop Irineu a spus: „Sfântul Ioan Botezătorul este un model de moralitate pentru timpul nostru, când oamenii lumii păcătuiesc, dar nu se pocăiesc; când oamenii lumii sunt plini de egoism, dar nu se dăruiesc. Ferindu-ne de păcat și iubind pe semenii noștri, noi arătăm că suntem născuți din Dumnezeu și dovedim că suntem prieteni ai Mirelui Hristos. Sfântul Ioan Botezătorul s-a pus în mod deplin în slujba lui Hristos, știind că El este singurul care dă sens vieții umane și mântuire sufletului nemuritor”.

Mănăstirea „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Alba Iulia a fost înființată în anul 1937, iar în anul 1990, s-a hotărât reînceperea vieții spirituale. În 1994, biserica de lemn din satul Acmariu, construită la 1768, a fost așezată în locația actuală, fiind resfințită în anul 2001 după ce a fost împodobită cu pictură în stil bizantin. În prezent, se desfășoară lucrările de edificare și înfrumusețare a unui nou lăcaș de cult. Vatra monahală se află sub oblăduirea protos. Ioan Cojan.