Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, prăznuit la Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște

Data: 28 Octombrie 2019

Cu prilejul sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, sâmbătă, 26 octombrie 2019, Înalt­preasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, înconjurat de un sobor de slujitori, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște, în prezența a numeroși credincioși.

Ierarhul a hirotonit, cu acest prilej, întru diacon, pe seama Catedralei Arhiepiscopale din Târgoviște, pe teologul Ionuț Eusebiu Bratu, absolvent al Facul­tății de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a vorbit despre cinstirea sfinților și rolul lor în Ortodoxie, evocând personalitatea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, și modelul său misionar de mărturie cu propria viață a dreptei credințe. 

Ierarhul a arătat că trăirea Evangheliei lui Hristos presupune angajarea pe drumul sfințeniei, slujirea aproapelui, participarea la viața liturgică a Bisericii și mărturia vieții, pentru aprofundarea comuniunii cu Dumnezeu prin sfinții Săi și pentru a atrage pe cât mai mulți la credință, ne-a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.