Sfântul Pantelimon sărbătorit la o parohie din Spania

Data: 29 Iulie 2021

Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei, a săvârșit duminică, 25 iulie, Sfânta Liturghie în Parohia Ortodoxă Românească „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din localitatea Torrejon de Ardoz, Spania. Cu acest prilej, comunitatea parohială și-a sărbătorit cu anticipație ocrotitorul duhovnicesc, pe Sfântul Pantelimon, care are ca dată de prăznuire 27 iulie.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie, s-au rugat și părintele paroh Mihai Cătălin Savu, și arhidiaconul Spiridon Burlacu, consilier eparhial.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre modul în care Sfântul Pantelimon s-a convertit la credința creștină și felul în care acesta și-a pus toată viața și priceperea sa în slujba lui Dumnezeu și a aproapelui, cunoscut fiind în Biserică precum Doctor fără de ar­ginți și mare tămăduitor, se arată pe site-ul eparhieiobispadoortodoxo.es. „Libertatea și credința l-a făcut pe Sfântul Pantelimon să-l mărturisească pe Dumnezeu, încât chiar și prigonitorii lui au ajuns să creadă în El. Nu putem fi oameni liberi dacă nu-L mărturisim pe Dumnezeu, dacă nu trăim cu Dum­nezeu, dacă nu ne dăruim viața Lui”, a explicat ierarhul.

La final, părintele paroh a mulțu­mit Preasfințitului Părinte Episcop Timotei pentru slujirea în mijlocul comunității din Torrejon de Ardoz, după care fiecare credincios a primit câte un mic dar cu prilejul hramului parohiei.