Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, sărbătorit la Catedrala din Giula

Data: 23 Iulie 2020

Sfântul Ilie Tesviteanul a fost sărbătorit și la Catedrala Episcopală din Giula, Ungaria, luni, 20 iulie 2020. Cu acest prilej, Preasfin­țitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român din Ungaria și Loc­țiitorul Episcopiei Daciei Felix, a săvârșit Sfânta Liturghie în locașul de cult, împreună cu un sobor format din părintele protosinghel Visarion Tuderici, secretar eparhial; părintele Teodor Marc, Parohul Catedralei și consilier eparhial; și arhidiaconul Emanuel Văduva. Răspunsurile la strană au fost date de cântăreții catedralei, iar la slujbă au participat credincioși locali și turiști din România aflați în trecere prin oraș.
În cadrul slujbei au fost înălțate rugăciuni de mulțumire către Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra celor care s-au învrednicit să poarte numele Sfântului Ilie Tesviteanul, între care se numără și Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, prin numele primit la Botez, dar și alți părinți monahi din lumea ortodoxă, ca de pildă arhimandritul Elie Ragot, de la mănăstirea ortodoxă „Schimbarea la Față”, de la Terrasson, Franța, ne-a transmis Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria. 

De asemenea, a fost săvârşită și o slujbă de pomenire pentru părintele Ilie Ciocan (1950-2017), fostul paroh al comunității ortodoxe românești din Bătania (Battonya), din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, între anii 1990 şi 2017.