Sfântul Voievod Neagoe Basarab sărbătorit la Curtea de Argeș

Data: 27 Septembrie 2021

Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș și-a sărbătorit duminică cel de-al doilea hram închinat Sfântului Neagoe Basarab, cel care a condus Țara Românească între anii 1512 şi 1521.
Momentul a fost unul deosebit, deoarece anul acesta s-au împlinit 500 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui domnitor. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltprea­­s­fințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Arge­șu­lui și Muscelului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, pe esplanada din fața Catedralei Arhiepiscopale.

Ierarhul a vorbit credincioșilor prezenți la acest eveniment despre viața și activitatea deosebită a domnitorului sfânt, fiind evidențiat rolul important pe care acesta l-a avut pe plan politic, diplomatic și religios în scurta domnie de numai nouă ani.

Chiriarhul locului a amintit celor prezenți de marele dar pe care Sfântul Neagoe Basarab l-a lăsat argeșenilor și țării întregi - o frumoasă catedrală care a rezistat tuturor pericolelor peste 500 de ani.

Ziua de duminică a fost deosebită pentru chiriarhul eparhiei, deoarece s-au împlinit 12 ani de la ridicarea Episcopiei Argeșului și Muscelului la treapta de arhiepiscopie și a ierarhului locului la treapta de arhiepiscop, se arată pe site-ul arhiepiscopiaargesuluisimuscelului.ro.