Sfântul Voievod Ştefan cel Mare, comemorat la Drochia

Data: 05 Iulie 2024

Marți, 2 iulie 2024, în Parcul Central din municipiul Drochia, Republica Moldova, s‑a desfășurat, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Antonie, Episcopul de Bălţi, cea de‑a 5‑a ediţie a Spectacolului comemorativ „Sfântul Ştefan cel Mare - atletul lui Hristos”. Acţiunea cultural‑religioasă a fost organizată de Episcopia de Bălţi în parteneriat cu Direcția Cultură, Turism, Tineret și Sport Drochia, Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural din Bălți și Societatea Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi.

Comemorarea Sfântului Voievod Ştefan cel Mare la Drochia a început cu depunere de flori la monumentul din centrul municipiului de către Preasfințitul Părinte Antonie, de Vasile Cemortan, președintele raionului Drochia, împreună cu funcționarii Consiliului raional.

În debutul spectacolului, cuvinte de salut au adresat: Episcopul de Bălţi, președintele raionului Drochia, șeful adjunct al Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat Soroca, Vitalie Josanu, și Nina Cereteu, primarul orașului Drochia.