Sfintele Paști la Drobeta-Turnu Severin

Un articol de: Pr. Alin Marian Gigină - 19 Aprilie 2023

Mii de credincioşi au participat în noaptea Sfintelor Paști la slujba Învierii săvârșită la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți, de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

 La miezul nopții, drept-slăvitorii creştini severineni s-au adunat pe esplanada din faţa Catedralei Episcopale pentru a primi Sfânta Lumină venită de la Ierusalim, pentru a-şi ura la momentul potrivit „Hristos a înviat!” şi a se ruga alături de slujitorii lăcașului în noaptea sfântă.

Lumina pascală a fost oferită credincioşilor de către Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim și de preoții slujitori ai Catedralei Episcopale, iar după săvârsirea slujbei Învierii, ierarhul mehedințean a dat citire mesajului pastoral de Paşti. După aceste momente petrecute în duh de rugăciune în pridvor, soborul a continuat în interiorul catedralei cu slujba Utreniei Învierii și Sfânta Liturghie, iar credincioşii au petrecut câteva ceasuri în bucuria pascală, împărtă­şin­du-se la chemarea preoţilor din Sfântul Trup şi Sânge al Mântuitorului Iisus Hristos Cel înviat.

Ambianţa duhovnicească a fost întreţinută de cântările bisericeşti interpretate de către protopsalţii Catedralei Episcopale.

După săvârșirea slujbei pascale, Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim i-a invitat pe credincioși să participe la hramul catedralei severinene, ce are loc azi, 20 aprilie.