Sfinții Martiri Brâncoveni, sărbătoriți la ctitoria lor din Mogoșoaia

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 18 August 2023

La Biserica Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu din localitatea ilfoveană Mogoșoaia au fost sărbătoriți, în ziua de 16 august, cei șase Sfinți Martiri Brâncoveni: Constantin Voievod, fiii săi, Constantin, Ștefan, Radu, Matei, și sfetnicul Ianache, ginerele domnitorului.

Încă de dimineață, credincioșii și-au îndreptat pașii spre lăcașul de închinare aflat pe domeniul drag Sfântului Constantin, pentru a participa la slujbele închinate Martirilor Brâncoveni, Utrenia și Sfânta Liturghie, săvârșite pe un podium special amenajat în vecinătatea Bisericii „Sfântul Gheorghe”, ctitorie a voievodului. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de slujitori condus de părintele paroh Ion Vrăjitoru, răspunsurile liturgice fiind oferite de psalți ai Mănăstirii Caraiman și cântăreți ai Parohiei Mogoșoaia.

Sărbătoarea bisericii s-a încheiat cu o agapă creștinească organizată în curtea Palatului Brâncovenesc, acolo unde preoți și credincioși s-au bucurat de bucatele alese și de frățietate și prietenie întru Hristos Domnul.