Sfinții români cinstiți în parohia tulceană Ostrov

Un articol de: Pr. Felix Neculai - 19 Iunie 2023

Credincioșii Parohiei Ostrov din Protopopiatul Babadag, județul Tulcea, au trăit duminică, 18 iunie, un moment de bucurie duhovnicească. Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, s-a aflat în mijlocul lor pentru oficierea Sfintei Liturghii arhierești cu prilejul celui de-al doilea hram al parohiei, „Duminica Sfinților Români”.

Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la slujbă participând numeroși credincioși din parohie care, de 11 ani, se bucură constant de prezența în mijlocul lor a Preasfinției Sale care îi binecuvântează în Duminica Sfinților Români. În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre importanța cinstirii sfinților români, în această a doua duminică după Rusalii, ce au strălucit încă dintru începuturile creștinis­mului și ale nașterii noaste ca popor român și creștin în aceste pământuri.

În cadrul slujbei au fost pomeniţi ctitorii bisericii și preoţii, începând cu cei atestați din secolul al 19-lea, precum și credincioșii adormiţi în Domnul de-a lungul vremii.

Biserica Parohiei Ostrov a fost zidită în perioada 1937-1955. În aceeași zi, Preasfinția Sa a vizitat biserica și pe credincioșii din Parohia Horia.