Sfințire de biserică în Onești, Bacău

Un articol de: Silviu Dascălu - 20 Septembrie 2021

Biserica cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucu­reștilor” și „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanu” din orașul Onești, județul Bacău, a fost sfințită duminică, 19 septembrie, de Înalt­prea­sfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, din sobor făcând parte și părintele protopop Ioan Bârgăoanu, al Protoieriei Onești. În cuvântul de învă­țătură rostit, Înalt­preasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a îndemnat la asumarea și purtarea crucii.

De asemenea, i-a felicitat pe toți cei care s-au implicat în lucrarea de restaurare și a oferit preotului paroh Gheorghe Aramă, la recomandarea părintelui protopop, distincția onorifică de iconom stavrofor.
De asemenea, ierarhul a înmânat diplome de vrednicie tuturor celor care, de-a lungul anilor, s-au implicat în derularea și finalizarea amplului proiect de restaurare a bisericii oneștene. La rândul său, părintele paroh Gheorghe Aramă a oferit ierarhului, ca semn al prețuirii și recunoștinței, un mic dar simbolic.  Răspunsurile liturgice au fost date de Corul `Filomelos“ din Borzești.