Sfințire de biserică la Popricani, Iași

Un articol de: Silviu Dascălu - 02 August 2023

Duminică, 30 iulie, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhi­episcopiei Iașilor, a sfințit lăcașul de închinare al Parohiei „Buna Vestire” Popricani.

În cuvântul de învă­țătură, Preasfințitul Părinte Episcop-vicar și-a exprimat recunoștința pentru ridicarea unui lăcaș de închinare conform dezvoltării comu­nității, pentru a menține dialogul oamenilor din parohie cu Dumnezeu. Localitatea Popricani avea o singură biserică, cu o vechime de peste 200 de ani, neîncăpătoare pentru comunitatea extinsă în ultimii ani în zona metropolitană a Iașiului. 

În semn de apreciere pentru efortul depus, au fost acordate distincții de vrednicie celor implicați, iar părintele paroh Constantin Grigore a fost hirotesit întru iconom stavrofor. După încheierea slujbei, toți credin­cioșii prezenți s-au putut închina trecând prin Sfântul Altar.

Parohia „Buna Vestire” Popricani a fost înființată la 1 septembrie 2021 prin decizia Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. La 15 septembrie a fost numit paroh părintele Constantin Grigore, iar în data de 12 decembrie, acesta a fost instalat în parohie.

În perioada ianuarie 2022 - iulie 2023, cu ajutor financiar de la Consiliul Local al Comunei Popricani, al ctitorilor donatori, precum și cu sprijinul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și al eno­riașilor parohiei, s-a reu­șit ridicarea unui lăcaș de închinare cu toate cele necesare cultului.