Sfințire de casă parohială la Buimăceni, Botoșani

Un articol de: Mihail Vrăjitoru - 07 Noiembrie 2023

În sâmbăta Moșilor de toamnă, Prea­sfinţitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, s-a aflat în Parohia Buimăceni din județul Botoșani. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica închinată Sfântului Mare Mucenic Dimitrie și a binecuvântat casa parohială a comunității. După citirea Evangheliei rânduite, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură celor prezenți, în care a explicat importanța slujbei Parastasului pentru cei trecuți la Domnul.

La final, ca urmare a implicării sale în realizarea lucrărilor de consolidare şi înfrumuseţare a casei parohiale, dar și pentru începerea lucrărilor de pictură a bisericii, părintele Lucian Cristian Coșofreț a fost hirotesit întru iconom. De asemenea, au fost evidenţiate persoanele care s-au ostenit şi au ajutat la zidirea casei, acestea primind distincţii şi diplome de vrednicie.

După Sfânta Liturghie, ierarhul împreună cu preoții și credincioșii prezenți au mers la casa parohială, unde a avut loc slujba de binecuvântare a acesteia. Vizita ierarhului a însemnat o încununare a eforturilor depuse de pr. Lucian Cristian Coșofreț, localitățile locale și enoriașii.