Sfințire de casă praznicală în Episcopia Hușilor

Un articol de: Silviu Dascălu - 12 Octombrie 2021

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a sfințit în după-amiaza zilei de 10 octombrie 2021 noua casă praznicală, care cuprinde și o capelă mortuară, din Parohia Bogești, Protopopiatul Bârlad, informează Biroul de presă al eparhiei. Cu ocazia acestui eveniment, a fost binecuvântat și monumentul ridicat în cinstea eroilor și apoi a fost săvârșit şi un parastas pentru aceştia.

La momentul sfințirii monumentului, ierarhul a arătat că: „Un monument ridicat în amintirea celor care s-au jertfit, au renunțat la ei înșiși, la familiile lor și la poziția socială pe care o ocupau înseamnă un loc de permanentă aducere-aminte”.

Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți ca, ori de câte ori vor trece pe lângă acest monument, să îndrepte un gând de rugăciune pentru toți cei care și-au iubit foarte mult neamul și credința.
„Noi trecem prin lumea aceasta nefiind veșnici, însă un monument, oricât s-ar abate asupra lui vitregiile vremii, rămâne ca o mărturie, și peste sute de ani, a celor de astăzi, care s-au gândit să-i aducă în atenție pe eroii neamului românesc”, a mai spus Preasfințitul Părinte Ignatie.

La final, Părintele Episcop i-a mulțumit părintelui paroh Silviu Marin pentru activitatea misionară deosebită, lui Alexandru Perianu, care a contribuit financiar la ri­dicarea monumentului eroilor, și tuturor credincioșilor care au sprijinit aceste proiecte care au fost binecuvântate astăzi.

Persoanele care s-au implicat în construirea acestor edificii au primit din partea ierarhului Hușilor diplome de vrednicie.