Sfinţire de casă socială la Oprişeni

Un articol de: Ioana Stoian - 12 Septembrie 2017

În după-amiaza zilei de 10 septembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a fost prezent în Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ Oprişeni, comuna Ţuţora, Protopopiatul 2 Iaşi, unde a sfinţit casa socială.

Casa socială din Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ Oprişeni, comuna Ţuţora, Protopopiatul II Iaşi, a fost sfinţită duminică, 10 septembrie 2017. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de preoţi, printre care s-a numărat şi părintele Marius Daniel Profir, protopopul Protoieriei 2 Iaşi.

IPS Părinte Teofan, în cuvântul rostit cu acest prilej, le-a vorbit celor prezenţi despre nevoia creştinilor de a se întâlni şi în afara bisericii, nu doar atunci când participă la sfintele slujbe, precizând că de aceea este binevenită o astfel de casă socială, unde se pot desfăşura tot felul de activităţi (culturale, educative ş.a.).

La final, IPS Teofan a acordat diverse distincţii credincioşilor care s-au implicat în activităţile parohiei şi mai ales în ridicarea casei sociale, iar părintele paroh Florin Ştirbu a primit distincţia „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei“.