Sfințire de casă socială la Parohia Schitu Duca

Un articol de: Silviu Dascălu - 27 Septembrie 2022

Sâmbătă, 24 septembrie 2022, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Schitu Duca, Protopopiatul Iași III, a avut loc sfințirea casei sociale a parohiei. Slujba de binecuvântare a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, informează doxologia.ro.

Casa socială a fost zidită și acoperită de părintele Constantin Dumbravă, lucrările fiind continuate începând cu luna iulie 2021, sub coordonarea preotului paroh Dan Pădure. În această perioadă, așezământul a fost extins prin construirea a două terase, două băi și a unui birou parohial, au fost realizate finisajele și a fost utilat și mobilat cu toate cele de tre­buință.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, împreună cu părintele protopop Mihail Roșu și un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, la finalul căreia părintele Dan Pădure a primit rangul de iconom stavrofor. De asemenea, primarul Grigore Corciovă, doamnele preotese Andreea Pădure și Doina Dumbravă, Consiliul parohial și cei care au sprijinit lucrările de ridicare a casei sociale au primit distincții de vrednicie.