Sfințire de pictură la o parohie din județul Arad

Un articol de: Cătălin Iulian Drăgan - 13 Mai 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a poposit duminică, 12 mai, în Parohia Iratoșu, județul Arad, unde a săvârșit slujba de sfințire a picturii din pridvorul bisericii. Chiriarhul a fost însoțit de părintele protos. dr. Iustin Popovici, consilier cultural, și arhid. Claudiu Condurache. Bucuria zilei a continuat prin oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Chiriarhul a rostit cuvântul de învățătură (pe baza citirilor scripturistice: Ioan 20, 19-31 şi Faptele Ap. 5, 12-20).

La momentul rânduit, diaconul Ștefan-Sorin Pop a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Sederhat, Protopopiatul Arad.

La finalul sfintei slujbe, preotul paroh Flavius-Alexandru Lazăr a fost hirotesit iconom stavrofor, în semn de apreciere pentru toată activitatea pastorală desfășu­rată în parohie. Acesta a mulțumit Înalt­preasfințitului Părinte Timotei pentru prezența în mijlocul credincioșilor parohiei și sfințirea picturii pridvorului, oferindu-i în dar un Liturghier legat în piele. Tot­odată, părintele paroh a mulțumit pentru prezență preo­ților slujitori, autorităților centrale și locale, familiei și credincioșilor, dar și tuturor celor prezenți la această zi de sărbătoare a parohiei.

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a oferit ctitorului Simion Orga o diplomă de apreciere pentru sprijinul acordat în realizarea picturii pridvorului.