Sfințire de pictură la Rohia, Maramureş

Un articol de: Andrei Fărcaş - 14 Septembrie 2022

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a binecuvântat, duminică, 11 septembrie, pictura pridvorului Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” a Parohiei Rohia, Protopopiatul Lăpuș, județul Maramureș.

Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie şi a rostit un cuvânt de învăţătură, subliniind că în pilda evanghelică duminicală „Mântuitorul vorbeşte despre Crucea Lui, pe care a venit să o poarte pentru umanitate, pentru om, pentru mântuirea noastră. Prin Crucea lui, cu care a zdrobit capul şarpelui, pe satan, noi toţi ne-am vindecat”.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, dirijat de arhid. Adrian Dobreanu, iar la chinonic a cântat Florin Gherman din Rohia.
După slujbă, ierarhul a binecuvântat lucrările de pictură făcute în pridvorul bisericii, apoi a oferit o distincţie Victoriei Ploscariu, preoteasa vrednicului de pomenire pr. Ioan Ploscariu, fost paroh în Rohia timp de 36 de ani. Au mai primit distincţii numeroşi binefăcători.