Sfințire de raclă într-o parohie arădeană

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 23 Iulie 2024

În Biserica „Nașterea Domnului” a Parohiei Micălaca Veche 2 din Arad a poposit duminică, 21 iulie, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de slujitori. Cu acest prilej, ierarhul a oficiat și slujba de sfințire a unei noi racle ce adăpos­tește fragmente din cinstitele moaște ale Sfântului Ierarh Nicolae, ale Sfântului Mare Mucenic Artemie și ale Sfinților 40 de Mucenici din ­Sevastia.

În cuvântul de învățătură rostit, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre rugăciunea unora pentru alții, ilustrată în exemplul lăudat de Mântuitorul Hristos, al sutașului din Evanghelia duminicală: „Sutașul din Evanghelie se arată un model al omului care se îngrijește nu doar de sine, ci este atent la trebuințele semenilor, ale unui ostaș al său. Mântuitorul, cu tot respectul față de autoritatea lumească, îndeosebi față de cea militară, făgăduiește că va merge să-l vindece. Sutașul arată smerenie mare și credință tare atunci când mărturisește că nu este vrednic să-L primească pe Iisus sub acoperământul casei sale, ci este încredințat că singur cuvântul lui Dumnezeu este îndeajuns pentru însănătoșirea slujitorului său”.

În numele întregii comunități, părintele paroh Mircea Bupte i-a mulțumit ierarhului pentru săvâr­șirea Sfintei Liturghii și sfințirea raclei, oferindu-i un buchet de flori, se arată pe site-ul arhiepiscopiaaradului.ro.